U sarajevskom Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu otvoren 3. Life Line festival

386

U Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu danas je po prvi put otvoren festival zdravih tehnika življenja.

Stotinjak korisnika Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu danas su se susreli sa nekim tehnikama zdravog življenja koje im mogu olakšati svakodnevnicu. S oduševljenjem su prihvatili sve mogućnosti i otvorenog srca slušali zvučnu kupku, o refleksiologiji, jogi…

– Raduje me što su organizatori festivala našli interes za održavanje u našem Centru, jer nam svima trebaju sve moguće tehnike koje nam mogu olakšati svakodnevnicu, a zamislite kako je mladima koji uz sve teškoće svakodnevnice imaju još i invaliditet – rekao je u svom obraćanju Azur Kuduzović, direktor Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu.

Sabiha Hadžimuratović, idejni tvorac festivala, ističe da Life Line ili linija života nije ista za svakoga, a oni žele sve povezati, i one koji imaju neki invaliditet i one koji jednostavno u sebi osjećaju potrebu za višim smislom.

– Prepušteni smo sami sebi, što je vjerovatno i najvažnija lekcija koju moramo naučiti i od sebe izvući maksimalni potencijal – kazala je Hadžimuratović.

U muzičkom dijelu festivala nastupili su Lejla Jusić, poznata sarajevska sopranistica, učenici muzičke sekcije Centra za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, te harmonikaši iz Goražda.

Festival je trebao biti otvoren prekjučer, ali radi općepoznate situacije sa dojavom o bombama u sarajevskim školama, otvoren je jučer. Svi događaji su otvorenog tipa, a drugi dio festivala bit će održan u augustu u Goraždu.

Komentari

komentara