Sezona kukuruza je odavno počela, a najčešće način pripreme ove “ljetne” namirnice je kuhanje. No, ukoliko ste ljubitelji pečenog kukuruza, vrlo jednostavno ga možete napraviti i bez korištenja roštilja.
Bez komplikovane pripreme, vaš pečeni kukuruz možete ispeći u rerni, a pritom ga možete obogatiti i dodatnim začinima. U rerni ga možete peći na više načina, a za ovaj recept bit će vam potrebna tepsija i aluminijska folija.
Potrebni sastojci za pečeni kukuruz su:
- više klipova kukuruza
- maslac
- sol
- začini po želji
Priprema:
Najprije ogulite i očistite kukuruze. Potom svaki premažite otopljenim maslacem. Dodajte sol i ostale začine po želji. Možete koristiti crvenu papriku, peršun, bijeli luk u granulama i slično.
Naredni korak je da ih umotate aluminijskom folijom i pečete u zagrijanoj rerni na temeperaturi od 220 stepeni. Potrebno ih je peći oko 30 minuta. Nakon toga skinite foliju i pecite ih još 10 minuta.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.