U SAD-u i Velikoj Britaniji više vremena se provodi na TikToku nego na YouTubeu

U izvještaju kompanije App Annie je navedeno da se u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji dnevno duže koristi Android aplikacija TikToka nego YouTubea.

Istaknuto je da se u ovim državama više vremena provodi na TikTokovoj aplikaciji. Ocijenjeno je da je to posljedica toga što je ova aplikacija poboljšana, a to se odnosi i na kvalitet emitovanja videozapisa.

YouTubeova aplikacija je i dalje među pet onih koje se najduže koriste – na kojima se provodi najviše vremena. Međutim, YouTube, koji je u vlasništvu Googlea, ima dvije milijarde korisnika, što je znatno više od 700 miliona TikTokovih korisnika, a koliko ih je imao sredinom prošle godine.

Izvještajem, odnosno istraživanjem bili su obuhvaćeni isključivo oni koji imaju mobitele s Android sistemom. No, iz istraživanja je izuzeta Kina, gdje je TikTok, poznat pod imenom Douyin, najpopularnija aplikacija.

TikTok je u aprilu ove godine nadmašio YouTube po tome koliko korisnici provode vremena na njegovoj aplikaciji. Osim toga, TikTokova aplikacija je 2020. bila najviše preuzimana.

Treba naglasiti i da je kompanija App Annie specijalizirana za analizu tržišta aplikacija, piše BBC.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.