NaslovnicaPreporukaU Radićevoj u...

U Radićevoj ulici u Sarajevu postavljena svjetlosna instalacija studenata ALU-a

Svjetlosna instalacija studenata Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu postavljena je sinoć u Radićevoj ulici u okviru programa Festival u Centru.

Koncept svjetlosne instalacije veže se za ideju da prolaznici dožive jedinstveno iskustvo i da budu “zvijezde” za vrijeme SFF-a.

Teatarski reflektori predstavljaju mjesto gdje će prolaznici doživjeti trenutak “uloge na pozornici” i sva svjetla su usmjerena na njih. Radićeva ulica postala je scena u kojoj prolaznici nastupaju, što će im dočarati filmsku čaroliju i glamur festivala.

Cilj je prolaznicima približiti ritam grada i iskustvo festivala. Instalacija predstavlja semestralni zadatak studenata četvrte godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu u sklopu predmeta Svjetlo u dizajnu II.

Autori projekta su Amina Pilav, Dario Jurenić, Alen Pranjić i Rijad Dacić, a mentori profesor Srđa Hirisafović i asistentica Jasmina Memić.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.