NaslovnicaZDKU protekla 24...

U protekla 24 sata u Zenici rođeno sedam beba

U protekla 24 sata u Službi hitne medicinske pomoći obavili su 43 pregleda i 26 intervencija na terenu, a iza ponoći 4 pregleda i dvije terenske intervencije.

Profesionalana vatrogasna jedinica Zenica u protekla 24 sata, pored svojih redovnih poslova i dežurstva, imala je sapiranje platoa ispred zgrade Stacionara, Gradske uprave i Kantonalne bolnice Zenica.

Pozivamo nesavjsene građane da ne vrše paljenje vatre na otvorenom prostoru, te molimo sve savjesne i odgovorne građane da ovakve aktivnosti odmah prijave nadležnim institucijama.

Prema Krivičnom Zakonu FBiH, izazivanje šumskog požara (član 317.), te izazivanje opće opasnosti (član 323.), predstavljaju krivično djelo, a za što je predviđena krivična odgovornost.

U protekla 24 sata na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica rođeno je 7 beba i to pet dječaka i dvije djevojčice.

 

visoko.ba/Zenit.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.