BiHU Potočarima posljednje pripreme za dženazu i ukop 14 žrtava genocida

U Potočarima posljednje pripreme za dženazu i ukop 14 žrtava genocida

U Memorijalnom centru u Potočarima traju posljednje pripreme za ukop i kolektivnu dženazu.

Počelo je kopanje mezara u koje će za tri dana biti spušteni posmrtni ostaci 14 žrtava genocida. Među njima su i dva brata – Hasib i Ćamil Efendić, kao i maloljetni Beriz Mujić. Njegovi posmrtni ostaci pronađeni su tek prošle godine. Bit će ukopan pored brata i oca. Najstarija žrtva je Hamed Salić, ubijen kada je imao 68 godina.

Kolona sa tabutima ubijenih kreće sutra iz Visokog, a nakon kraćih zaustavljanja na nekoliko lokacija, u Potočare bi trebala stići oko 16 sati.

Podsjećamo, najmlađa do sada ukopana žrtva u Potočarima bila je novorođenče Fatima Muhić. Za više od hiljadu žrtava genocida još se traga.

Visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE