NaslovnicaBiHU porastu svi...

U porastu svi nivoi rijeka, za sada ispod kritične razine

Usljed naglog topljenja snijega zbog povećanja temperatura u porastu su razine svih rijeka u Bosni i Hercegovini, ali to još uvijek nije na kritičnom nivou, javlja Anadolu Agency (AA).

Tako je nivo rijeke Une u Bihaću 44 centimatra, a u martin Brodu 75 centimetara sa tendencijom daljnjeg rasta. Inače, kritični nivo kada je u pitanju rijeka Una je 100 centimetara.

Tendenciju rasta ima i rijeka Sana čija je visina u Sanskom Mostu dostigla razinu od 165, a u Vrhpolju 126 centimetara.

Nivo rijeke Miljacke u Sarajevu (Ćumurija) je 97 centimetara i ima tendenciju rasta, kao i rijeke Bosne čija je razina u Sarajevu (Reljevo) 142, a u Zenici 125 centimetara.

I rijeka Jala u Tuzli je u porastu i trenutno je na razini od 50 centimetara sa tendencijom daljnjeg rasta.

Snijega u Bosni i Hercegovini još uvijek ima posebno u planinskim dijelovima pa se očekuje da će i narednih dana usljed njegovog topljenja rasti nivo rijeka, kao i zbog kiše koja pada u pojedinim dijelovima zemlje.

federalna.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.