SvijetOkeanijaU poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

U poplavama i klizištima u indonezijskoj provinciji Zapadna Sumatra poginulo je 26 osoba, a najmanje šest se vodi kao nestalo, saopštile su vlasti u ponedjeljak, javio je Reuters.

Mostovi, škole, 113 hektara poljoprivrednog zemljišta i skoro 700 domova oštećeni su u obilnim kišama koje su padale od četvrtka, saopćila je državna agencija za ublažavanje katastrofa (BNPB).

Na snimcima iz pogođenog regiona vide se kuće i prodavnice oštećene poplavom, kao i dijelovi blatnjavog puta koji su se urušili u susjednu rijeku ili prekriveni srušenim drvećem.

Šef BNPB-a stigao je u ponedjeljak u glavni grad provincije Padang kako bi predvodio napore koordinacije i evaluacije, kao i raspodijelio sredstva za hitnu pomoć.

Najmanje 39.000 ljudi pogođeno je poplavama i klizištima u regionu, od kojih je 26 poginulo, a 11 se i dalje vodi kao nestalo, navodi BNPB u saopćenju u ponedjeljak.

Abdul Malik, šef indonezijske agencije za potragu i spašavanje u provinciji Zapadna Sumatra, naveo je da je broj nestalih šest i rekao je da su u ponedjeljak nastavljeni napori da ih se pronađe.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE