U ponedjeljak promocija knjige Visočanina Fuada Mece

U ponedjeljak, 15. maja ove godine, u prostorijama BZK “Preporod” Visoko, biće održana promocija knjige “Eko-aktivni stambeni urbanizam Kur'anski dar čovjeku i prirodi”, autora Fuada H. Mece. Promocija se organizuje povodom 120 godina BZK “Preporod”, a počinje u 18.30 sati.

Fuad H. Meco je Visočanin sa trenutnom adresom stanovanja u Australiji. Rođen je 1952. godine u Sarajevu, a pripada lozi alima “iz naroda” šejh Mece, kojeg je u knjizi “Tuturuza i šej Meco” opisao Alija ef. Nametak.

1990. godine u Sarajevu izdaje knjigu “Kur'anski izazov modernoj nauci” baziranoj na poznatom 35. ajetu Svjetlosti 24. Kur'anske sure En-Nur (Svjetlost). Knjiga je podjednako naučno-duhovnog i duhovno-naučnog karaktera koji u tom kontekstu kulminira sa knjigom koja će u ponedjeljak biti promovisana u Visokom.

Kao recenzenti na ovoj knjizi su hfz. mr. Ensar Ćutahija, prof. dr. Fahira Fejzić Čengić i dipl. ing. arhitekture Selma Alihodžić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.