U petak Visoko domaćin promocije sabranih djela autora Hasiba Mušinbegovića

U petak, 23. 11. 2018. godine, u KSC Altindag Visoko, sa početkom u 18 sati bit će realizirano predstavljanje sabranih djela autora Hasiba Mušinbegovića.

Riječ je o brigadiru Armije Republike Bosne i Hercegovne, koji je rođen u selu Kološići na području općine Visoko, 1. marta 1952. godine. Osnovnu školu je završio u Gornjoj Zimči i Donjem Moštru, a gimnaziju u Visokom. Visokoškolsko obrazovanje stekao je u vremenu od 1971. godine, školujući se na Vojnoj akademiji kopnene vojske u Beogradu – smijer Artiljerijsko-raketne jedinice protivzračne odbrane (ARJ PZO), koju je završio 1975. godine u Zadru. Političku školu SKJ „Josip Broz Tito“ završio je u Kumrovcu 1984. Ispit za čin majora položio je 1986. govine. Visoku vojnu političku školu u JNA, vanredno, u trajanju od dvije godine završio je u Beogradu, 1988. godine.

Do sada je objavio knjige: „Operacija Vlašić”, „Monografija zlatni ljiljani i odlikovani pripadnici Armije R BiH 1992.–1995. godine”, „Drugi korpus slobodi pjeva“, „Sloboda 7. korpusa”, „Armija ljiljana 2. korpusa“, “Bedr i u Bosni” i “Boj odbrana Bugojna 1993.”, „Na razmeđu milenija“, „33.055 ZA DRŽAVU, suverenu nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu“, „Treći korpus Armije RBiH“ (sa grupom autora).

Danas živi, piše i slobodoumno se bavi politikom u rodnom gradu Visokom i svom Sarajevu. Predsjednik je nekoliko udruženja, u kojima mlade podučava da preuzmu njegovu ulogu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.