U organizaciji TND d.o.o Visoko u Sarajevu upriličeno praktično savjetovanje iz javnih nabavki

477

U prostorijama hotela „Hollywood“ Ilidža danas je, u organizaciji visočke firme TND d.o.o Visoko, upriličeno savjetovanje iz oblasti javnih nabavki koje je okupilo više od 50 učesnika iz različitih državnih i privatnih firmi. Na savjetovanju su obrađene različite aktuelne teme počev od elektronskih javnih nabavki, cjenovnih oscilacija na tržištu, kreiranja adekvatne tenderske dokumentacije i ponude pa do žalbenih postupaka i rješenja Ureda za razmatranje žalbi BiH.

Sve je proteklo u najboljem redu uz povećanu interakciju i učešće prisutnih. Kako je istakla direktorica TND-a, Amila Muhamedagić, u pitanju su jako važne teme te je nužno posvetiti im potrebnu pažnju:

„Sistem javnih nabavki u BiH je koncipiran na način da, vrlo često, dovodi u nezavidne situacije i ugovorne organe i ponuđače. Još uvijek čekamo izmjene Zakona o javnim nabavkama, a dok se one ne dese svi se moramo prilagoditi trenutnoj situaciji i raditi s onim što imamo. U tom smislu, baš danas smo nastojali ponuditi konkretna rješenja onima koji su po njih došli. Drago nam je da smo imali podršku iz raznih krajeva BiH, pored Sarajeva tu su bili učesnici iz Zenice, Tuzle, Živinica, Mostara, Čapljine, Čitluka, Jajca, Usore, Goražda, Kiseljaka, Ilijaša, Novog Travnika, Maglaja i drugih općina. Radujemo se da su prepoznali naš rad i ukazali nam čast svojim dolaskom. Sasvim je izvjesno da ćemo slična savjetovanja imati i u budućnosti“

Inače, Društvo za pravni konsalting i edukaciju TND d.o.o Visoko uspješno posluje već godinu dana te je postalo prepoznatljivo na polju pružanja pomoći iz oblasti javnih nabavki kako ugovornim organima, tako i ponuđačima. Pored navedenog, TND pruža usluge eksternog pravnika za firme te radi i na pisanju projekata i aplikacija za različite EU fondove, ali i domaće javne pozive.

Ukoliko Vam usluge istih budu trebale možete ih naći na adresi: Ulica Osma bb, ili kontaktirati na: info@tnd.ba , 060/344 5389, a možete pogledati i web stranicu: www.tnd.ba

Komentari

komentara