NaslovnicaBiHU općini Foča...

U općini Foča u FBiH nema zaraženih

Epidemiološka situacija na području općine Foča u FBiH je zadovoljavajuća i stanovnici ove lokalne zajednice poštuju propisane mjere i naredbe – potvrdio je načelnik Zijad Kunovac.

– Na području Ustikoline nema inficiranih koronavirusom a više nema ni lica kojima je propisana obavezna kućna izolacija dok se, između ostalih, u potpunosti poštuje i naredba o zabrani kretanja od 20 do 5 sati ujutro – naveo je Kunovac.

Istakao je da je proveden niz mjera s ciljem prevencije pojave koronavirusa u ovom dijelu BPK Goražde.

Naveo je da je Štab civilne zaštite izvršio nabavku višenamjenske motorne pumpe koja će biti upotrebljena za provođenje mjera dezinfekcije. Izvršena je i distribucija zaštitnih maski Policijskoj stanici Ustikolina, trgovinskim i drugim objektima kojima nije zabranjen rad. Uposlenici JKP “Ušće“ izvršili su dezinfekciju javnih ustanova višespratnih stambenih objekata, a Dom zdravlja Ustikolina radi po utvrđenom protokolu.

Kunovac je dodao da je u ovoj lokalnoj zajednici u završnoj fazi utvrđivanje preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača za sufinansiranje proljetne sjetve

-Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva omogućilo je jedinicama lokalne samouprave da apliciraju na javni poziv i time realiziraju podršku poljoprivrednicima u nabavci sjemenskog i sadnog materijala, mineralnog đubriva i zaštitnih materijala. Maksimalna sredstva po jednom poljoprivrednom proizvođaču su 1.000 KM, a uvjet za dobijanje ovih sredstava je posjedovanje fiskalnih računa za sve nabavke koje se tiču proljetne sjetve – pojasnio je načelnik Općine Foča u FBiH.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.