“U okrilju Allahovog dž.š govora”, predavanje 23.04.2017. u Gradskom kinu Visoko

“U okrilju Allahovog dž.š govora”, predavanje 23.04.2017. u Gradskom kinu Visoko

U nedjelju 23.04.2017. sa početkom u 20:20h održat će se predavanje u Gradskom kinu Visoko na temu “U okrilju Allahovog dž.š govora” gost predavač će biti kurra hafiz Dževad Gološ prof.

Biografija Dževada Gološa

Rođen je 1981. godine u Mostaru. Završio je Karadžoz-begovu medresu.
Hafiz je Kur´ana plemenitog na deset kiraeta. Studirao je u Damasku na odsjeku el Azhera, a potom je diplomirao u Kairu na univerzitetu el Azher, fakultetu usulu din, odsjek hadis. Pored predavanja hafiz je koristio svaku priliku u potrazi za znanjem te je tako obišao mnoga mjesta posječujući istaknute alime od kojih je uzimao znanje.
Od mnogih učenjaka, posebnu pažnju plijene: muhaddis, šejh Abdulkadir Arnaut,rahimehullah, od koga je najviše naučio tokom školovanja u Damasku i koji je najviše ostavio uticaja na njega.Šejh Kurejm Radzih, šejh svih karija Šama, pred kim je proučio prvo hatmu po rivajetu hafsa, a potom hatmu po deset kiraeta, te se od šejh Kurejma okoristio mnogo i iz drugih nauka, a posebno iz oblasti arapskog jezika i tefsira.Šejh Abdurrahman Berrak – čije poznavanje akaida ga čini jednim od vrhunskih poznavalaca ovog segmenta i nezaobilaznom stanicom po ovom pitanju, pred njim je čitao kitabu Tevhid.
Također se okoristio predavanjima kojima je povremeno prisustvovao kod poznatih šejhova poput šejha Abdulmuhsin ´Abbada, šejha Abullah Gunejmana, i mnogi drugi.
Udruženje Sebilj