NaslovnicaLokalne TemeU mjesecu jan...

U mjesecu januaru i februaru 36% registrovanih poljoprivrednika ažuriralo podatke u RPG-u

Registrovani poljoprivrednici koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava dužni su u skladu sa zakonskim odredbama izvršiti ažuriranje podataka za 2021. godinu. Ažuriranje podataka su dužni izvršiti i klijenti (privredna društva, zadruge, udruženja, mjesne zajednice, koji ostvaruju poticaje po modelu ostale vrste podrški (certificiranje proizvodnje, ruralni razvoj, premije osiguranja i sl.)

Promjene, odnosno ažuriranje vrši se u periodu od 01.01. do 31.03.2021. godine, u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama, pozivom na brojeve telefona 032/732-516, 032/732-512 kancelarija za poljoprivredu.

Poljoprivredna gazdinstva koja u navedenom roku ne izvrše ažuriranje podataka neće moći aplicirati za novčane podrške u 2021. godini. Poljoprivrednici koji ostvaruju premije, a žele registrovati obrt ili privredno društvo navedene promjene moraju izvršiti do 31.03.2021. godine.

Pregledom evidencije, ažuriranje podataka u mjesecu januaru i februaru je 719 registrovanih poljoprivrednika izvršilo ažuriranje odnosno 36% od ukupnog broja upisanih u RPG.

Visoko.co.ba/Visoko.gov.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.