NaslovnicaLokalne TemeU Medresi "Os...

U Medresi “Osman-ef. Redžović” potpisan sporazum o saradnji

Predsjednica Udruženja matematičara ZDK dr. sc. Naida Bikić i direktor JU Medresa “Osman-ef. Redžović” mr. Dženan Handžić su dana 14.09.2022. potpisali sporazum o saradnji. Saradnja će se u najvećem dijelu odvijati kroz aktivnosti kao što su: organizacija i realizacija edukativnih programa, programa stručnog usavršavanja i kurseva (školske radionice, kampovi) za zainteresovane učenike, studente i nastavnike. Uprava Medrese i predstavnici Udruženja su razgovarali o mogućnostima organizovanja i realizacije Matematičkih kampova za učenike osnovnih i srednjih škola ZDK-a.

Zaključak sastanka je da se već u mjesecu novembru organizuje i realizira MATEMATIČKI KAMP ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA ZDK-a sa ciljem poboljšanja matematičke edukacije učenika i popularizacije matematike kroz dvodnevno druženje učenika 6, 7, 8. i 9. razreda u prostornim kapacitetima Medrese, odličnim uslovima za rad, mnoštvom zanimljivih matematičkih tema i STEM radionica. Prijave za učešće u kampu i ostale informacije bit će objavljene na fb i Instagram stranici Udruženja uskoro.

Zajedno za kvalitetnije obrazovanje!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.