Lokalne TemeU Medresi "Osman-ef. Redžović" održano takmičenje u učenju ezana

U Medresi “Osman-ef. Redžović” održano takmičenje u učenju ezana

U ponedjeljak, 27. novembra 2023. godine održano je osmo po redu školsko takmičenje u učenju ezana u Medresi “Osman-ef. Redžović”. Takmičenje je organizovano u sklopu manifestacije “Dani bosanske kulture” kojom ova ustanova obilježava Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Nakon ozbiljnih priprema, odabira finalista, te edukacije koju su prošli, finalnom takmičenju pristupilo je ukupno 8 učenika. Kao i prethodnih godina, težak zadatak da odaberu prvog mujezina Medrese imali su profesori Edin Fazlić, Selmedin Smajić i hafiz Zijad Dervić koji je i najzaslužniji za organizaciju takmičenja. Ocjenjujući ispravnost, originalnost i glasovne sposobnosti, komisija je proglasila pobjednike, kako slijedi:

1. mjesto – Emrah Valjevac, IIIa
2. mjesto – Amir Vračo, IIa
3. mjesto – Ismail Sitnić, Ia

Koliko su takmičari bili ujednačeni govori podatak da je razlika između prvog i trećeg mjesta samo 3 boda, a između prvog i drugog 1 bod. Također, ni ostali takmičari nisu mnogo zaostajali za prvoplasiranim, na čemu im čestitamo.

Nakon takmičarskog dijela, a prije proglašenja pobjednika, jako poučno predavanje o šerijatu, fikhu i mezhebu održao je dr. Ahmed Purdić, sekretar Vijeća muftija i Fetva-i-emin Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE