NaslovnicaLokalne TemeU Medresi "Os...

U Medresi “Osman ef. Redžović” održani turniri u futsalu, košarci i odbojci

U povodu godišnjice otvorenja vanjskog sportskog igrališta, u Medresi su organizirani turniri u futsalu i košarci za učenike i odbojci za učenice.

Prelijepi jesenji sunčani dani su iskorišteni za igru i druženje, a tokom finalnog dijela takmičenja naši kuhari su na roštilju, na tradicionalan način, pripremali ručak. Odlučili smo se ovaj turnir nazvati Memorijal “Asmir Jusić”, po našem bivšem učeniku koji je, nažalost, vrlo mlad preselio sa ovoga svijeta, a veoma je volio sport. Ove godine je to na nivou škole, a narednih godina ćemo pozvati druge škole, ali i bivše učenike da uzmu učešće na turniru.

Tokom prva dva dana takmičenja odigrane su polufinalne, a u petak poslije džume finalne utakmice. Kod djevojaka, u odbojci, najuspješnije su bile učenice 3b razreda, dok su kod momaka dominirali maturanti, te su osvojili prva mjesta i u košarci i u futsalu. Oni će, zajedno sa našim sportistima koji su pretstavljali Medresu na Sportskim susretima za učenike i učenice, biti nagrađeni jednodnevnim izletom. Treba napomenuti da su u revijalnom dijelu turnira svoje nogometne vještine pokazali i naši profesori.

Medresa “Osman ef. Redžović”

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.