ZDKSaopćenjaU KPZ Zenica svečano obilježeni Vaskrs i Đurđevdan

U KPZ Zenica svečano obilježeni Vaskrs i Đurđevdan

U Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica danas je svečano obilježen pravoslavni blagdan Vaskrs. Svečanosti je, pored direktora Rusmira Isaka, prisustvovao i pravoslavni svećenik.
Ovom prilikom direktor Isak čestitao je osuđenim osobama blagdan, te im zaželio da period izdržavanja kazne iskoriste kako bi postali bolji ljudi.
-I u ovoj svečarskoj atmosferi želim vam da postanete bolji ljudi, te da naredni Vaskrs dočekate u krugu svojoj porodica nakon izdržane kazne – rekao je direktor Isak, ukazujući na značaj ovog praznika za sve osobe pravoslavne vjeroispovijesti.
Osim toga, danas je u KPZ Zenica obilježen i Đurđevdan – najveći, najradosniji i najstariji romski praznik kojim se slavi dolazak proljeća.
U skladu sa Zakonom o izvršenju krivičnih sankcija u Federaciji Bosne i Hercegovine kao i dugogodišnjom pozitivnom praksom u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica osuđenim osobama Romima je
omogućeno da i ove godine proslave svoj najznačajniji praznik.
Zavod je za osuđene osobe – Rome pripremio svečani ručak kojem je prisustvovao i direktor Zavoda Rusmir Isak, a koji je se prigodnim riječima obratio prisutnima.
-Želim vam da izdržavanje kazne iskoristite na najbolji način, održavajući kontakte sa porodicom i aktivnim učešćem u tretmanskim aktivnostima kako bi nakon izdržane kazne postali korisni članovi društva – kazao je, između ostalog, direktor Isak.
I osuđene osobe pravoslavne vjeroispovijesti kao i osuđene osobe Romi zahvalili su se direktoru na svečanostima upriličenim kako za Vaskrs tako i za Đurđevdan.

Visoko.co.ba/Press


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE