NaslovnicaPreporukaU Konjicu gos...

U Konjicu gostovali tuzlanski glumci s predstavom ‘Putovanje’

Na Velikoj sceni Narodnog univerziteta Konjic sinoć je predstavom “Putovanje”, prvi put ostvarena saradnja Narodnog univerziteta Konjic s Narodnim pozorištem Tuzla.

Riječ je o komediji koju je režirao Midhat Kušljugić a tekst pisao Vahid Klopić. U predstavi igraju Remira Osmanović, Milenko Iliktarević i Midhat Kušljugić, dramaturg Kemal Bašić, a autor muzike Denis Hadžić.

Narodni univerzitet Konjic je uputio poziv svim ljubiteljima teatra, da dođu pogledati predstavu, u kojoj se na smiješan način priča o tužnim stvarima. Konjička publika je uživala, nagradivši tuzlanske glumce velikim aplauzom.

Organzatori se nadaju da će imati ponovo priliku ugostiti NP Tuzla, akcentirajući njihovu želju da “ovaj profesionalni ansambl”, bude na repertoaru “8. Festivala Glumca BiH”, u Konjicu.

Predstava je izvedena u skladu sa svim mjerama i naredbama Kriznog štaba Federacije BiH koje su na snazi, saopćeno je iz Narodnog univerziteta Konjic.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.