NaslovnicaSportU Konjicu dan...

U Konjicu danas 78. izbor sportista i sportskih ekipa BiH za 2022.

U organizaciji Sportskog saveza u BiH danas će u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu biti održana 78. manifestacija izbora sportiste i sportske ekipe za 2022. godinu u BiH.

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su prisustvovali Adnan Elezović, predstavnik Grada Konjica, Branislav Crnogorac, predsjednik Sportskog saveza BiH, Vlatko Glavaš, predsjednik Organizacionog odbora i Muhamed Bikić, potpredsjednik Žirija.

– Ono što smo prije četiri godine zamslili da izađano iz okvira Sarajeva, ove godine realizovali smo u Konjicu. Nakon Bugojna i Bihaća, očekujem da će u Konjicu biti jedna od najboljih i naljepših organizacija Izbora sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH. Posebno zadovoljstvo svima nama će biti kada sutra prvi put uručimo nagradu sa imenom našeg Ivice Osima. Svima koji će sutra doći u Konjic želim da se zahvalim i čestitam, te najavim da će se 79. izbor iduće godine održati u Kaknju – kazao je Glavaš.

Predsjednik Sportskog saveza BiH Branislav Crnogorac najavio je da će priznanja biti dodijeljena u kategorijama – najuspješniji sportista u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa (sportske igre), najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i junior, top 10 najboljih sportista u BiH – vrhunski rezultat, ambasador sporta, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine, nagrada najbolji šahista “Nusret Čaušević”, nagrada novinara “Boro Glušac”, sportska ličnost decenije.

Od ove godine ustanovljena je i specijalna nagrada “Ivica Osim“, koja uz tradicionalnu nagradu “Mirza Delibašić”, ovoj najdužoj sportskoj manifestaciji u BiH daje poseban značaj.

Generalni pokrovitelj 78. izbora sportiste i sportskih ekipa BiH u 2022. godini je Grad Konjic, uz pokroviteljstvo i člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.