NaslovnicaBiHPrivredaU Klas stigao...

U Klas stigao teretni voz pun pšenice

U poslovni krug Klasa u Sarajevu stigao je teretni voz pun pšenice. Transport je organiziran u saradnji sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine u cilju efikasnije isporuke pšenice i sigurnog snabdijevanja tržišta brašnom i proizvodima od brašna.

Radi se o isporuci 1.500 tona pšenice.

«Mi smo naše obećanje ispunili. Kazali smo da ćemo učiniti sve da stabiliziramo tržište brašna, a kada je kriza počela upalili smo naše mlinove u Sarajevu i Tuzli, i nismo ih do sada ugasili. Od tada dnevno proizvodimo 500 tona brašna i još na desetine tona drugih proizvoda od brašna kao što su hljeb, peciva, tjestenina i konditorski proizvodi. I ovaj put smo dokazali da smo sa svim našim kapacitetima značajan faktor u stabilnosti domaćeg tržišta. Tako će ostati  i ubuduće», izjavio je Boris Brković direktor kompanije Klas d.d. Sarajevo.

U sljedećih nekoliko dana stiže još jedna željeznička kompozicija sa pšenicom. Također, planiran je nastavak saradnje sa Željeznicama Federacije Bosne i Hercegovine u cilju sigurnog i efikasnog dopremanja pšenice u silose Klasa.

Posljednja isporuka pšenice putem željezničke transportne mreže realizirana je prije pet godina. Usljed potreba tržišta i povećane potražnje u AS Holdingu i Klasu su i ovaj put reagovali preventivno kako bi se, za potrebe cijele kompanije i tržišta, dugoročno osigurale dovoljne količine pšenice.

 

Visoko.co.ba/AS Holding

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.