ZDKKulturaU Kaknju predstavljen crossover album Armena Škobalja

U Kaknju predstavljen crossover album Armena Škobalja

Nedavno je u Kaknju u Javnoj ustanovi za kulturu i sport predstavljen neobičan piano album pod nazivom “1000 Roses” odnosno “1000 ruža” u prevodu sa engleskog jezika, a kojeg potpisuje Armen Škobalj. Album je objavljen za izdavačku kuću Nota Bene Records iz Zagreba i radi se o crossover žanru spoja pop muzike i simfonijskog orkestra. Nemamo mnogo izdanja ovakve muzike na našem tržištu tako da je album veoma specifičan. Prije svega, izdat je kao online izdanje i podignut na 150 muzičkih platformi kao što su Deezer, iTunes i druge. Sa ovim konceptom, album je dio svjetskog tržišta i sluša se i u Evropi ali i šire. Na albumu se nalazi 8 kompozicija snimanih i miksanih u vlastitom studiju i masterizovanih u Beču, Mostaru i Zenici. Na albumu je gostovao i visočki pijanista Bartolomej Stanković, odsviravši jednu od Armenovih kompozicija. Za naslovnu numeru “1000 Roses” i “The King's Battle” snimljeni su i spotovi.

Linkovi:

Album:

https://songwhip.com/armenskobalj/1000-roses

Spotovi:

https://www.facebook.com/100088180901676/videos/3409825995920472

https://www.youtube.com/watch?v=4jSoDyg1wv8

 

Fotografije – Amer Sikira


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE