NaslovnicaZDKCrna hronikaU Kaknju liše...

U Kaknju lišena slobode tri lica zbog upotrebe vatrenog oružja i nanošenja tjelesnih povreda

Dana 24.09.2022.godine u 20,20 sati, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena da je u Ugostiteljskom objektu “Plan B”, koji se nalazi u ulici Alije Izetbegovića, došlo do narušavanja javnog reda i mira, međusobnom tučom šest lica.

Nakon narušavanja javnog reda i mira, na parking prostoru ispred navedenog ugostiteljskog objekta, došlo je do upotrebe vatrenog oružja-pištolja, kojom prilikom je lice S.K (1982.) iz Kaknja, zadobio teške tjelesne povrede u vidu prostrijelne rane u predjelu desne nadkoljenice, dok su lica S.S. (1979.), R.E. (1999.) i S.M. (1987.) svi iz Kaknja, zadobili lakše tjelesne ozljede usljed rikošeta zrna metka. Navedena lica su prevezena u službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Brzom intervencijom policijskih službenika, slobode su lišeni K.M. (1991.) iz Kaknja, T.B. (1994.) iz Busovače i S.A. (1973.) iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 323. Krivičnog zakona Federacije BiH. Na licu mjesta izvršenja krivičnog djela izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su, dana 25.09.2022. godine, lica lišena slobode, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima “Izazivanje opće opasnosti”, “Teška tjelesna povreda”, “Lahka tjelesna povreda” i krivičnom djelu iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona, predali postupajućem tužiocu u nadležnost i dalje postupanje.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.