U Kakanj stiže još jedna investicija vrijedna 50 miliona KM

Nakon investicije “Agroproteinke” Zagreb koja je teška 20 miliona KM, u Kakanj stiže još jedna vrijedna 50 miliona KM: Mesna industrija “Bajra” u Kaknju će graditi proizvodne pogone.

913

Nakon početka pripremnih radova za izgradnju fabrike za preradu nusproizvoda životinjskog porijekla u koju će zagrebačka “Agroproteinka” investirati 20 miliona KM, nakon izgradnje fabrike madraca, nakon najave izgradnje tri nova proizvodna pogona na lokaciji Poduzetničke zone “Vrtlište”, u Kakanj stiže još jedna investicija teška 50 miliona KM.

Mesna industrija “Bajra” Travnik dolazi u Kakanj gdje će graditi svoje proizvodne pogone, što će donijeti veliki broj radnih mjesta.

“Mesnu industriju Bajra smo zaista srdačno primili u Kaknju, a ovo je prilika da im još jednom zaželimo dobrodošlicu. Drago nam je da smo dio tima ovog investitora jer, podsjećam, naše opredjeljenje je da uvijek i u svakoj prilici budemo na usluzi investitorima, da umjesto njih rješavamo administrativne poslove, da rješavamo procedure, da im konstantno obezbjeđujemo  pogodnosti za investiranje, da im nudimo olakšice… Pozivam i druge investitore da dođu u Kakanj, naša vrata su za investitore uvijek otvorena bez potrebe za protokolarnim najavama i sl. U slučaju dolaska investitora ja i moji saradnici odgađamo sve druge obaveze, lično učestvujemo, i ja i moji saradnici iz Službe za privredu, u pribavljanju odobrenja i druge dokumentacije koja je potreba za realizaciju investicije”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.