BiHPolitikaU Kabinetu predsjednice FBiH sastanak sa ministrom FUP-a

U Kabinetu predsjednice FBiH sastanak sa ministrom FUP-a

U Kabinetu predsjednice Federacije Bosne i Hercegovine Lidije Bradara danas je upriličen sastanak na temu problematike unutar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Riječ je o prije svega kadrovskim problemima, ali i onim materijalne prirode kao i zakonskim rješenja koji će uskoro u proceduru.

Sastanku su prisustvovali federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i federalni ministar pravde Vedran Škobić sa saradnicima.

Razgovano je o načinima prevladavanja problematike imenovanja direktora Federalne uprave policije, postizanja veće uranovnoteženosti nacionalne strukture unutar samih policijskih organa, ali i drugi’ zakonima i uredbama čije bi usuglašavanje dovelo do bržeg usvajanja kako na sjednici Vlade Federacije BiH tako i u Parlamentu Federacije BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE