FOTO: U IGM-u uspješno obavljena recertifikacija tri certifikata

U Industriji građevinskog materijala „IGM“ d.o.o. Visoko, u prvim danima novembra, certifikacijska kuća Bureau Veritas, Podružnica Ljubljana provela je redovnu kontrolnu provjeru funkcioniranja sistema upravljanja i njihova sukladnost sa zahtjevima standarda ISO 9001:2008 za sistem upravljanja kvalitetom, ISO 14001:2004 za sistem okolinskog upravljanja i OHSAS 18001:2007 za sistem upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu.

-Audit je uspješno priveden kraju i to bez ijedne neusaglašenosti. Certifikacija u „IGM“-u je potvrđena po tri navedena osnova, a menadžment i uposlenici ove proizvodne kompanije su još jednom dokazali da se sistemi upravljanja kvalitetom, u oblasti ekologije i u zaštiti zdravlja i sigurnosti na radu u potpunosti sprovode u svim segmentima proizvodnih linija „IGM“-a, istakao je, za visoko.ba, Željko Pencl, izvršni direktor za proizvodnju i kvalitet.

Inače, Industriji građevinskog materijala „IGM“ d.o.o. Visoko su, još 2002. godine, istovremeno, uručena dva certifikat i to za upravljanje kvalitetom ISO 9001:2008 i za okolinsko upravljanje ISO 14001:2004, a potom 2008. godine i treći certifikat za upravljanje zdravljem i sigurnošću na radu OHSAS 18001:2007.

Pogledajte u našoj galeriji i fotografije sa ranijih uručivanja certifikata.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.