BiHU Glavnom centru za brojanje ponovno brojanje s nekih biračkih mjesta

U Glavnom centru za brojanje ponovno brojanje s nekih biračkih mjesta

Još nemamo zvanične podatke o rezultatima općih izbora u BiH. Dok se oni čekaju, u Glavnom centru za brojanje vrši se ponovno brojanje sa nekih biračkih mjesta radi utvrđivanja rezultata općih izbora.

Po naredbi Centralne izborne komisije, u Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu vrši se novo brojanje glasova sa 27 biračkih mjesta, odnosno 21 grada i općine za različite nivoe vlasti. Brojanje se vrši na zahtjev glavne kontrole zbog odstupanja u broju glasova.

Tako će se, kada je riječ o Predsjedništvu BiH, brojati glasovi s pojedinih biračkih mjesta u Livnu i Čapljini.

Za Parlamentarnu skupštinu BiH broje se rezultati iz Pelagićeva, Sanskog Mosta, Banje Luke, Tešnja, Zenice, Kaknja, Livna i Mostara.

Za Parlament Federacije broje se glasovi s pojedinih biračkih mjesta iz Tešnja i Kaknja.

Kada je riječ o skupštinama kantona u Federaciji, prebrojani su glasovi s nekih biračkih mjesta u Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu, Kaknju, Mostaru i Čapljini.

U entitetu RS ponavljalo se brojanje za Narodnu skupštinu, i to na nekim biračkim mjestima u Novom Gradu i Banjoj Luci.

Iz ovih gradova ponovljeno je brojanje i za entitetskog predsjednika.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE