BiHKulturaU Gimnaziji ''Visoko'' održana književna večer

U Gimnaziji ”Visoko” održana književna večer

Povodom 2. aprila, Međunarodnog dana dječije knjige, u Gimnaziji „Visoko“ se već tradicionalno obilježava Sedmica knjige. Ove godine je nazvana „Dani sjećanja – Visoko u ratu ‘92 – ‘95“. Upravo povodom obilježavanja ovog datuma, večeras je u 18:00 sati, u prostorijama Gimnazije “Visoko”, održana književna večer, sa temom sjećanja na rat u Visokom, a gosti naratori ove književne večeri bili Mirza Trbonja i Mirzet Hindija. Otvoreno je nekoliko interesantnih tema koje do sada nisu pominjane u kontekstu ratnih dešavanja u BiH poput stanja u obrazovanju u ratnim godinama te način kako se izvodila nastava u tom periodu u saradnji sa RTV Visoko. Mirzet Hindija je sportu u ratnim godinama, učešću reprezentacije BiH na olipijadi u Barceloni te posljednjoj sportskoj sezoni u kojoj su učestovali sportski timovi iz bivše Jugoslavije.

Gimn_Vis_sedmica_knjige_2015

Također, povodom obilježavanja ovog datuma, tokom dana u prostorijama škole, učenici su priredili slatki bazar, gdje se posjetioci manifestacije imali priliku da uživaju u šarolikom asortimanu slastica, domaćih kolača i palačinaka.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE