NaslovnicaLokalne TemeU FKG-u održa...

U FKG-u održan trening „Nenasilna komunikacija i transformacija sukoba“

Prošlog vikenda u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji održan je trening „Nenasilna komunikacija i transformacija sukoba“ za učenike/ce 3. razreda, a voditelji su bili Ana i Otto Raffai iz zagrebačke udruge RAND, koja promiče nenasilje kao životni stav i način djelovanja. Interaktivne vježbe nenasilne komunikacije podrazumijevaju osvješćivanje stava nenasilja i usvajanje vještina komunikacije kao što su: aktivno slušanje, postavljanje otvorenih pitanja, parafraziranje, vještina ja-govora i razlikovanje promatranja od tumačenja/interpretacije.

Osim toga, trening se bavio i predrasudama: kako prepoznati vlastite predrasude i uvidjeti koliko su štetne za nenasilno djelovanje. Konačno, trening je ponudio i uvod u nenasilnu transformaciju sukoba: analizu sukoba, učenje o fokusiranju na sebe i svoje potrebe te traženje izlaza iz sukoba fokusirajući se na problem, kao i vježbe transformacije sukoba.

Cilj ovog treninga bio je da sudionici/ce usvoje vještinu analiziranja vlastitih obrazaca u komunikaciji i ponašanju te pronađu putokaze za nenasilnu komunikaciju i transformaciju sukoba.

Vjerujemo da će stečena znanja i vještine oplemeniti njihov odnos prema drugima (u školi, u obiteljima). Time će ovaj trening doprinijeti izgradnji kulture mira u ovoj školi i široj zajednici.

Visoko.co.ba/FKG FB page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.