U eliti ima mjesta samo za Bosnu

Adnan Hodžić povratnik u redove visočke Bosne za Oslobođenje govori o ambicijama ovog kluba u Prvoj ligi FBiH, sjajnoj atmosferi u ekipi, radu Uprave.

Odavno veća euforija nije vladala u Visokom kao ove sezone, kada je visočka Bosna prezimila na vrhu Prve lige Federacije BiH. Nekadašnji osvajač Kupa i Superkupa BiH nikada nije bio bliže povratku u Premijer ligu BiH, a ove sezone u Visokom je sve podređeno ostvarivanju jednog cilja.

Visočani su od 3. do 10. februara boravili na pripremama u Mostaru, a povratnik u redove žuto-ljubičastih Adnan Hodžić ističe da je ekipa odlično radila.

– Veoma smo zahvalni Veležu i osoblju hotela Hercegovina, jer smo stvarno imali idealne uslove, a i vrijeme nas je poslužilo. Odlično smo radili i mislim da potpuno spremni ulazimo u posljednju fazu priprema, govori Hodžić, koji se u Bosnu vratio nakon što je godinu proveo u Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

– S upravom Bosne sam se dogovorio za tri minute. Poklopile su se moje i ambicije kluba, pa nije bilo teško. Nisam i neću se pokajati, jer ova uprava radi odličan posao. Ljudi se trude da nam obezbijede sve uslove, vrijedan spomena je svakako i početak izgradnje istočne tribine, dakle sve je usmjereno ka ostvarivanju cilja ulaska u Premijer ligu, priča Hodžić.
On ističe da će ekipa na terenu učiniti sve da se vrati u elitni rang bh. fudbala.
– Svaka čast svim ekipama, ali već sam prije nekoliko dana rekao, i stojim iza toga, da u Premijer ligi BiH ima mjesta samo za jednu ekipu, a to je Bosna. Ne osporavam kvalitet drugih, ali Bosna je ekipa koja je odlično pokrivena na svim pozicijama i to je naša velika prednost, govori Hodžić, koji je za kraj istakao i ko su najveći konkurenti Visočanima za ulazak u Premijer ligu.
– To su Travnik i GOŠK i radi se o vrlo kvalitetnim ekipama, ali sam siguran da će mnogo toga zavisiti od nas, završio je Hodžić.

oslobođenje.ba