BiHU Doboju Sabor SNSD-a, Dodik jedini kandidat za predsjednika stranke

U Doboju Sabor SNSD-a, Dodik jedini kandidat za predsjednika stranke

U Doboju je u toku Sabor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koji kao najveća politička organizaciju broji više od 200.000 članova. Bit će izabran predsjednik, Glavni odbor i Statutarna i nadzorna komisija stranke, kao i usvojena nova programska opredjeljenja SNSD-a.

Saboru prisustvuju lider SNS-a Miloš Vučević, kao i predsjednik SPS-a Ivica Dačić. Tu su također ambasadori Ruske Federacije u BiH i NR Kine Igor Kalabuhov i Ji Ping.

Na skupu učestvuju i predsjedavajuća radnog Predsjedništva SNSD-a Željka Cvijanović, član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac, član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Amidžić, lideri Socijalističke partije Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, DEMOSA Nedeljko Čubrilović, DNS-a Nenad Nešić te Socijalističke partije Srpske Goran Selak.

O izboru novog predsjednika stranke odlučivat će 1.001 delegat.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je tokom obraćanja da SNSD ne odustaje od svojih ciljeva.

– Mi smo najmoćnija stranka srpskog naroda u RS-u i BiH – naveo je Dodik.

Predsjedavajuća radnog Predsjedništva Sabora SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da je veoma važno sačuvati snagu SNSD-a kako bi SNSD čuvao snagu RS-a za vrijeme koje dolazi i u kojem će se prelamati mnogi procesi.

Saboru danas prisustvuje značajan broj gostiju iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Mađarske.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE