NaslovnicaLokalne TemeU četvrtak ot...

U četvrtak otvorenje izložbe “Radne nedjelje” autora Mirsada Hadžiefendića

Izložba “Radne nedjelje” je likovni ciklus posvećen činu i stanju muziciranja. Prije Visokog, ovaj ciklus iz umjetničkog repertoara Mirsada Hadžiefendića bio je postavljen samo u Tuzli, gradu gdje živi, djeluje i stvara ovaj umjetnik. Biće postavljena u užoj gradskoj jezgri Visokog, u sklopu Slikarsko-skulptorske kolonije Ada ‘22, koja je sastavni dio ovogodišnjeg Visočkog ljeta. U pitanju je jedna ”street” varijanta postavke radi neposrednog susreta umjetnosti i posmatrača, većim dijelom prolaznika koji će imati priliku upoznati djelo jednog važnog slikara bez ciljane posjete kulturnom događaju ili instituciji.

UGLU “Likum'76” Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.