PreporukaU Bugojnu završeno snimanje filma 'Ne skreći sa staze/Djeda Mraz u Bosni'

U Bugojnu završeno snimanje filma ‘Ne skreći sa staze/Djeda Mraz u Bosni’

Završeno je snimanje dugometražnog igranog filma radnog naziva “Ne skreći sa staze/Djeda Mraz u Bosni” scenariste Vahida Durakovića i koscenariste i reditelja Emira Kapetanovića. Snimanje je započelo 11. marta i trajalo je nepuni mjesec. Zadnja klapa je bila u nedjelju u Drvetinama pored Bugojna, dok su završni detalji snimani u ponedjeljak, 3. aprila.

Do kraja snimanja atmosfera na setu je bila dobra i vjerujemo da imamo dobar “materijal” za film. Lično sam vrlo zadovoljan s onim što je urađeno u proteklih mjesec dana u Bugojnu i zahvalan svim institucijama i građanima grada Bugojna koji su bez zadrške podržali snimanje filma “Ne skreći sa staze/Djeda Mraz u Bosni” – kazao je scenarista Vahid Duraković za Fenu.

“Ne skreći sa staze/Djeda Mraz u Bosni” je savremena komedija za djecu i odrasle. U priči na jednoj strani imamo djecu, nevinu, veselu i razigranu, željnu života, dok s druge strane tu su odrasli, isfrustrirani i izgubljeni, koji zbog etničkih podjela, iracionalnim ponašanjem svakodnevno “ubijaju” budućnost svoje djece.

– Između te dvije društvene grupe upada jedna glumačka ekipa s predstavom za djecu koja pokušava da nadvlada etničke podjele i predstavom usreći djecu, što izaziva mnogo nevolja glumačkoj ekipi i dovodi nas do apsurdnih i komičnih situacija – podvukao je Duraković.

Uloge u filmu ostvarili su – Mirvad Kurić, Zana Marjanović, Miraj Grbić, Mirza Tanović, Vanesa Glođo, Goran Kostić, Slaven Knezović, Rijad Gvozden, Armin Omerović, Marija Omaljev-Grbić, Miro Barnjak, Saša Oručević i Almir Mujagić.

Direktor fotografije je Mikša Anđelić, scenograf i kostimograf je Monika Močević, majstor tona Predrag Đorda.

Producent filma je DEPO iz Sarajeva, koproducenti iz  BiH su RTV Federacije BiH TV i Udruženje CKA Charlama. Koproducenti filma su Eurofilm (Hrvatska) i Emote Production (Srbija).

Film su podržali Fondacija za kinematografiju, Hrvatski audio-vizualni centar, Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Vlada Srednjobosanskog kantona, općina Bugojno, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Šumskoprivredno društvo ˝Srednjobosanske šume˝, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Policijska uprava Bugojno – MUP SBK/KSB, JP za stambeno-komunalne djelatnosti i lokalne puteve Bugojno, Vatrogasno društvo Bugojno, JP “Čistoća” Bugojno kao i druga javna i privredna društva.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE