ZDKSportU Brezi održan 23. Memorjalni šahovski turnir „Meho Rahmanović-Mex“

U Brezi održan 23. Memorjalni šahovski turnir „Meho Rahmanović-Mex“

U sjajnoj organizaciji ŠK „Preporod“ Breza u motelu „Bosnia“ i ove godine održan je tradicionalni Memorjalni šahovski turnir , 23 po redu „Meho Rahmanović-Mex“ a na kome je nastupilo čak 85 šahista iz brojnih gradova i klubova iz tri šahovske federacije (Bosna i Hercegovina,Srbija,Hrvatska). Vrijedni organizatori su uz pomoć sponzora obezbijedili nagradni fond u iznosu od 1.600KM koji je raspoređen na deset redovnih i osam specijalnih nagrada. Turnir jevodržan po švicarskom sistemu, 15 minuta po igraču u sedam kola.

Bio je ovo izuzetno kvalitetan i krajnje neizvjestan turnir, a poslije sedam odigranih kola na diobi prvog mjesta našla su se četiri igrača sa 6 osvojenih poena. Po dodatnom kriteriju pobjednički pehar je pripao IM Trkulja Goranu, na drugom mjestu Ćorović Sean, dok je na trećem mjestu završio velemajstor Dizdarević Emir i na četvrtom mjestu FM Suljović Sulejman.

 

U fond redovnih nagrada sa osvojenih po 5,5 poena su ušli: petoplasirani Hutinović Halim, na šestom mjestu Strinić Halid i na sedmom Bandić Adnan. Sa pet osvojenih poena nagrađeni su osmoplasirani Koso Ekrem, deveti Avdić Mirza i deseti Čunjalo Faris.

Takođe dodijeljene su i specijalne nagrade:
Do 2100 rejting bodova
1. Bašić Enver 2. Omerkić Ahmed
Do 1900 rejting bodova
1. Šišić Samir 2. Bajtarević Almir
Najbolji kadet 
1. Šišić Muhamed
Najbolji domaći igrač
1. Spaho Samir
Najbolji igrač bez rejtinga
1. Hasanagić Ahmed

Rešad Mamela / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE