NaslovnicaZDKSportU Brezi držav...

U Brezi državno takmičenje u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom

Breza, grad ćumura i sporta još jednom je potvrdio da je pravi sportski grad. Urađeno je dosta posla i završene su sve pripreme u SRC „Ahmedspahić,“ Breza za predstojeće takmičenje i veliki sportski događaj. Naime,Top 12 najboljih stonotenisera osoba sa invaliditetom BIH će se održati u nedelju 26.06.2022.godine sa početkom u 10 sati, u organizaciji Stonoteniskog saveza lica sa invaliditetom Bosne i Hercegovine i Udruženja za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Breza. Predsjednik udruženja za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom Breza Ibrahim Hasanspahić o ovom događaju rekao nam je,između ostalog, sljedeće:

-Biće ovo pravi spektakl i sigurno da će brojni ljubitelji ovog atraktivnog sporta uživati. Ovo je veliko priznanje našem udruženju i gradu Brezi i zato pozivam da posjetitelji dođu u što većem broju, da vide najbolje takmičare u stonom tenisu iz cijele zemlje i da budu svjedoci prvenstva za „dušu i sjećanje“. Želim da se u ime organizacionog odbora zahvalim Berzadu Ahmedspahiću vlasniku SRC „Ahmedspahić“ što je izašao u susret i ustupio pomenuti objekat za ovo prestižno takmičenje na državnom nivou.

Moram napomenuti da je Stoni tenis jedan od paraolimpijskih sportova i da smo imali i prestavnika na Paraolimpijadi u Tokiju. Za najbolje takmičare obezbijeđene u vrijedne i atraktivne nagrade.

Rešad Mamela / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.