Home Zanimljivosti U BiH živi 47 Klingonaca, sedam Vilenjaka i Vukodlak iz Foče

U BiH živi 47 Klingonaca, sedam Vilenjaka i Vukodlak iz Foče

0
U BiH živi 47 Klingonaca, sedam Vilenjaka i Vukodlak iz Foče

Prema popisu stanovništva u RH koji je održan 2012, 303 građanina Hrvatske izjasnili su se da im je Jedi – vjera, njih 57 kazali su kako vjeruju u Hajduk – a po narodnosti u Hrvatskoj su bila 123 Zemljanina, 24 Marsovca i 20 Klingonaca.

Popis u BiH potvrdio je da Klingonci ne žive samo u Hrvatskoj. Čak 47 građana BiH izjasnilo se kao Klingonci. 20 Klingonaca živi u Republici Srpskoj, 26 u FBiH i jedan u Brčkom.

Marsovaca nema. Pripadnika Jedi vjere nema, ali zanimljivo će biti vidjeti koliko je u BiH danas pripadnika crkve patarenske, srednjovjekovne šizme, koja je navodno preživjela. Pojavile su se i sumnje da su, iz određenih religioznih centara moći, vršeni pritisci da se prisutnost patarena u BiH ignoriše.

Osim Klingonaca zanimljivo je da se znatan dio BH građana izjasnio kao Vulkanci, čak njih 77, što je deset puta više nego u Hrvatskoj. Niko se u BiH nije izjasnio da mu je vjera Hajduk, niti Velež, niti Željo, ali 15 građana BiH izjasnili su se da im je vjera Zrinjski i svi su, naravno, iz Mostara.

U BiH, osim Klingonaca i Vulkanaca živi pet Borgovaca, sedam Vilenjaka, četiri Vještice, dva Morlaka  i jedan Vukodlak. Zanimljivo je da stanoviti g. Vukodlak živi u Foči dok su svi BH Vilenjaci nastanjeni u Ljubuškom, prenosi Poskok info.

Komentari

komentara