NaslovnicaBiHU BiH 421 nov...

U BiH 421 novozaražena osoba koronavirusom, preminule tri osobe

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovana je 421 osoba pozitivna na koronavirus, od 951 obrađeni test. Prijavljena su tri smrtna ishoda i to po jedan u Federaciji BiH, Republici Srpskoj i Brčko distriktu BiH, saopćeno je iz entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. Do sada su u BiH ukupno preminule 15.933 osobe od posljedica zaraze Covid-19.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 626 uzoraka, od kojih je 248 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Kantonu 10. Do sada su u FBiH testirana ukupno 1.306.083 uzorka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 258.016 osoba.

U protekla 24 sata, u Federaciji BiH prijavljen je jedan smrtni ishod i to u Tuzlanskom kantonu. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH do sada je 8.953.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata tеstirаna su 273 lаbоrаtоriјska uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn je kоd 136 оsоbа. Priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај. Rаdi sе о muškаrcu iz Trеbinjа, stаriје živоtnе dоbi.

Dо sаdа je u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 116.226 slučajеvа virusа kоrоnа, а prеminulе su ukupnо 6.443 оsоbе kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаnо je ukupnо 434.514 оsоbа. Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih je 165, a nа rеspirаtоru је оsаm оsоbа.

U Brčko distriktu BiH je registrovano 37 novih slučajeva zaraze virusom korona, urađena su 52 testa, preminula je jedna osoba, a trenutno su aktivna 363 slučaja. Od posljedica koronavirusa u Brčko distriktu BiH do sada je preminulo ukupno 537 osoba.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.