NaslovnicaZanimljivostiU Beču danas ...

U Beču danas počinje Festival kafe: Tri dana specijaliteta, muzike i zabave

Ovogodišnji Festival kafe u austrijskoj prijestolnici održava se od 8. do 10. oktobra u poznatoj pivnici Ottakringer. Više od 60 izlagača, preko 100 artikala, kafa iz svih dijelova svijeta i uzbudljiva takmičenja biće predstavljeni na površini od 5.500 kvadratnih metara.

Oznaka festivala “World’s coolest coffee event” garantuje odličnu ponudu kafe i muzike i najboljeg jela i pića u jedinstvenoj atmosferi.

Posjetioce očekuju specijaliteti od sirove kafe, informacije o procesu prženja kafe, mašinama, mlinovima i opremi različitih proizvođača i disitributera.

Profesionalni baristi će pripremati espresso, filter kafu i hladnu kafu primjenjujući različite metode kreativne umjetnosti crtanja na pjeni ili Latte Art. Sipajući mlijeko ugrijano na pari u šoljicu espressa, pokretima ruke kreiraju se posebni krugovi, a zatim uz pomoć štapića i razni kreativni oblici.

Foto: Christina Karagiannis (Vienna Coffee Festival)
Foto: Christina Karagiannis (Vienna Coffee Festival)

Na festivalu će biti prisutni predstavnici mnogobrojnih austrijskih pržionica i međunarodni trgovci sirovom kafom sa proizvodima iz najboljih regija svijeta. U prodavnici u okviru festivala također se nudi prilika za nabavku kafe kao i opreme za pripremu, poput idealnog aparata za kafu.

Tradicija bečke kulture kafe potiče s kraja 17. stoljeća i ima pečat posebne atmosfere. Svake godine se u nekoliko od ukupno nevjerovatnih 836 kafana organizuju i različiti događaji, prenosi Eurocomm-PR Sarajevo – Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.