U Beču Četvrto evropsko prvenstvo vozača tramvaja

811

U centralnoj radionici bečkog preduzeća za javni gradski prijevoz “Wiener Linien“ u okrugu Simmering danas se održava 31. “Dan tramvaja“ i Četvrto evropsko prvenstvo vozača tramvaja TRAM EM koje se nakon Dresdena, Budimpešte i Barcelone održava i u Beču.

Najbolji vozači tramvaja iz 23 preduzeća za lokalni saobraćaj iz cijele Evrope takmičit će se za titulu evropskog prvaka u različitim disciplinama poput spretnosti, preciznosti i iskustva nakon čega će uslijediti odlikovanje pobjednika.

Prvenstvo je moguće pratiti i putem live streama na web-stranici “Wiener Linien“ (www.wienerlinien.at). Posebnu pažnju na već tradicionalnom „Danu tramvaja“ ove godine plijene oldtajmeri proteklih 150 godina.

Pored interesantnih informacija o preduzeću “Wiener Linien” posjetioci će dobiti i informacije o tramvaju budućnosti, tipa “flexity”, koji će već 2018. godine biti pušten u promet.

Goste očekuje i tramvajski simulator kao i obilazak tramvajske radionice do koje će ih dovesti oldtajmer tramvaji i autobusi, saopćio je Compress Sarajevo.

Komentari

komentara