Lokalne TemeU akciji "Nijedno dijete bez poklona" podijeljeno 120 paketića

U akciji “Nijedno dijete bez poklona” podijeljeno 120 paketića

Udruženje „Mladi Volonteri“ sa zadovoljstvom obavještava javnost da se akciji prikupljanja slatkiša pod nazivom „NIJEDNO DIJETE BEZ POKLONA“ priključio veliki broj građana i građanki Grada Visoko, te je prikupljeno i podijeljeno ukupno 120 paketića. Još jednom su Visočanke i Visočani pokazali da su veliki ljudi koji i dalje pokazuju neizmjernu humanost i empatiju prema najmlađim stanovnicima.

Budući da je ova akcija bila jako uspješna, tim Udruženja „Mladi Volonteri“ se odlučio da jedan dio paketića odvoji za djecu koja, zbog različitih bolesti, leže na odjelima Kantonalne bolnice u Zenici. Drugi dio paketića je podijeljen štićenicima Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave” u Sarajevu.

U saradnji sa Domom Bjelave, podjela je izvršena 29.12.2021, u 12:30 sati, a sa Upravom Kantonalne bolnice u Zenica, podjela paketića je izvršena u četvrtak, 30.12.2021. godine sa početkom u 11 sati. Iskreno se nadamo da smo djecu koja leže na odjelima Kantonalne bolnice Zenica uspjeli obradovati te da smo im, makar na trenutak pomogli da zaborave na svoju bolest zbog koje su se, tokom novogodišnjih praznika i zatekli u bolnici u Zenici.

Također, sigurni smo da smo ovom akcijom uspjeli da dodirnemo srce svakog bolesnog djeteta kao i djece bez roditeljskog staranja, koja su dobili paketić uz najljepše pozdrave i ljubav svih Visočana i Visočanki koji su učestvovali u akciji, a koje smo prenijeti na obje dodjele paketića.

Ovim putem, Udruženje „Mladi Volonteri“ se, pored sugrađana i sugrađanki našeg grada, zahvaljuje našim volonterkama kao i sljedećim kompanijama: Vispak d.d, Mahir doo. Fan Commerce doo, Suša centar, Var-mon doo i Galerija Kovo.

Udruženje „Mladi Volonteri“


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE