Lokalne TemeU 2022. godini: U Visokom poslovalo 667 privrednih društava i 2.113 samostalnih...

U 2022. godini: U Visokom poslovalo 667 privrednih društava i 2.113 samostalnih privrednika

Prema evidenciji Službe za finansije, privredu, poslovne prostore i ekonomski razvoj, a do koje je došao portal Visoko.co.ba, broj privrednih društava koja su poslovala na području grada Visoko u 2022. godini je 667.

Također, prema ovim informacijama, na području grada Visoko u 2022.godini poslovalo je  2.113  samostalnih privrednika (fizička lica) koja obavljaju samostalnu privrednu djelatnost.

Iz tabele, koju možete pogledati u nastavku, je evidentno povećanje broja fizičkih lica koja su registrovala poljoprivrednu djelatnost,  a što je rezultat poticaja putem Federalnog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva za boračka pitanja ZE DO kantona.

Naim K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE