NaslovnicaPreporukaTwitter zabra...

Twitter zabranjuje reklame koje protivrječe nauci oko klimatskih promjena

Twitter je saopštio da neće više dozvoljavati oglašivače na svojoj platformi koji negiraju naučni stav oko klimatskih promjena, sljedeći politiku koju je uveo Google.

“Reklame ne treba da odvraćaju od važnih razgovora o klimatskoj krizi”, navela je kompanija iznoseći sinoć svoju novu politiku.

Nije ukazano da će ova promjena uticati na sadržaje koje korisnici postavljaju na ovu društvenu mrežu, koja je zajedno sa Facebookom na meti grupa koje pokušavaju da promovišu obmanjujuće tvrdnje o klimatskim promenama, navodi AP.

Objava se podudarila sa Danom planete zemlje.

Twitter je naveo da će saopštiti više informacija narednih mjeseci o tome kako planira da obezbijedi “pouzdani, autoritativni sadržaj razgovorima o klimi” u kojima učestvuju njegovi korisnici, uključujući od Međuvladinog panela o klimatskim promjenama.

Izvještaji tog panela, koji podržavaju UN, o uzrocima i poslejdicama klimatskih promjena predstavljaju osnovu za međunarodne pregovore o suzbijanju klimatskih promjena.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.