NaslovnicaZanimljivostiTwitter uvodi...

Twitter uvodi opciju Flock za dijeljenje tvitova s maksimalno 150 korisnika

Društvena mreža Twitter radi na opciji koja će korisnicima omogućiti da dijele određene tvitove samo sa specifičnom grupom ljudi.

Ako ovo zvuči poznato, onda je to zbog opcije Close Friends na Instagramu, koja omogućava istu stvar, dijeljenje sadržaja s odabranom grupom ljudi, no u slučaju Twittera će tvitovi biti ograničeni na takozvani Flock.

Twitter je najavio ovu opciju još u julu te ju je nazvao Trusted Friends. Od tada je mobilni developer Alessandro Paluzzi pratio napredak Twittera, a opcija polako dobija svoj konačan oblik.

Korisnici će se putem zasebne stranice moći detaljno informisati o opciji Flock, a među glavnim karakteristikama je to što će moći dodati do 150 ljudi. Ta grupa korisnika će moći vidjeti ili odgovoriti na tvitove namijenjene Flocku. Ukoliko korisnik odluči da neku osobu ne želi u svom Flocku, može je jednostavno ukloniti, a ta osoba neće dobiti notifikaciju da je uklonjena.

Ako je korisnik u nečijem Flocku, nakon slanja tvita će biti jasno da se radi o sadržaju za odabranu grupu. Korisnik će imati opciju prije objave tvita da li želi da ga vide svi oni koji ga prate ili samo oni u grupi Flock.

Twitter je u septembru uveo opciju Communities koja funkcioniše samo na poziv i koja omogućava povezivanje korisnika sa istim interesima. Ova opcija također omogućava slanje tvitova specifičnoj zajednici umjesto svim korisnicima.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.