Twitter konačno prikazuje preview za linkove s Instagrama

Društvene mreže Twitter i Instagram konačno su “zakopale ratne sjekire” te olakšale život korisnicima.

Korisnici Twittera više ne moraju dodirnuti link s Instagrama kako bi vidjeli šta “krije”, jer je društvena mreža počela prikazivati preview za linkove. To znači da, kada neko podijeli post s Instagrama na Twitteru, bit će vidljiv thumbnail onoga što se nalazi na linku. Tako đer korisnici znati npr. da li je neka fotografija i drugi sadržaj vrijedan napuštanja timelinea na Twitteru.

Ovaj potez predstavlja kraj dugotrajnih sporova dvije društvene mreže.

Integracija fotografija s Twittera na Instagramu je nestala 2012. godine, a nijedna od ove dvije društvene mreže nije pokazala snažnu inicijativu za preview. Twitter je preferirao da korisnici objavljuju fotografije direktno na njegovoj platformi, dok Instagram ima jasnu namjeru da korisnici koriste njegovu platformu kad god je to moguće.

Šta je dovelo do promjene situacije, zasad nije poznato.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.