NaslovnicaLokalne TemeTvrtko_je_i_m...

Tvrtko_je_i_moj_kralj: Održana radionica bakroreza – prenosa otiska na metalnu foliju

Radionica bakroreza, (radionica prenosa otiska na metalnu foliju)

Odred izviđača Visoko, u saradnji sa Udruženjem građana “RUSAG” iz Prijedora, te Zavičajnim muzejem Visoko realizuje niza aktivnosti u sklopu projekta “Tvrtko je i moj kralj”.

Prva online aktivnost je radionica bakroreza, tačnije radionica prenosa otiska na metalnu foliju, koja je održana u terminima 10. i 11.04. u vremenu od 17:00 do 19:00 časova.

Dana 10.04. (15:00 časova) su izviđačima podjeljeni radni materijali, a sama radionica je izvedena iz prostora Zavičajnog muzeja Visoko, gdje se na početku našim izviđačima, a i ostalim učesnicima obratila Mirna Malić i prezentovala činjenice o grbu Tvrtka I Kotromanića, te zastavi Bosne.

Dva sata prvog dijala radionice su brzo prošla, nadamo se da su naši izviđači uspjeli završiti prenos otiska.

Dana 11.04. u nastavku radionice završili smo naše radove, nas čeka nanošenje boje na naše otiske, nanošenje ljepila na podlogu i metalnu foliju i kompletiranje naših radova.

Moramo napomenuti da su nas kroz ovu aktivnost pratili i ekipa snimatelja, pa se u naredno periodu može očekicati i snimak podjele, intervju naših članova, intervju direktorice muzeja Mubere Pulo, te Mirne Malić, kao i snimke sa radionice.

Ovaj projekat je podržan od strane #BHRI, @USAID Bosnia and Herzegovina, @IOM Bosnia and Herzegovina #BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM #tvrtko_je_i_moj_kralj

 

Visoko.co.ba/Odred izviđača Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.