NaslovnicaBiHTuzlanska bic...

Tuzlanska biciklijada privukla rekordan broj učesnika

Jubilarna deseta tuzlanska biciklijada, koja je održana danas, privukla je rekordan broj učesnika. Više od 6.000 ljubitelja dvotočkaša poslali su poruku o ekonomičnoj vožnji i ekologičnom načinu života.

Mi iz Bicilističkog kluba Tuzla danas smo ponosni zbog činjenice da smo uspješno organizovali desetu biciklijadu. Prelijepo druženje, mnogobrojni učesnici i prijatelji koji su došli iz svih krajeva BiH, upotpunili su naš jubilej. Nadmašili smo broj od 6.000 učesnika i ovo je najmasovnija i najuspješnije organizovana biciklijada. Poruku koju šaljemo iz Tuzle glasi: Vozimo ekonomično, živimo ekologično i s tim u vezi danas je zelena kolona biciklista prošla Tuzlom i skrenula pažnju na to kako je bitno da smo svjesni i savjesni, odnosno kako svjesno i odgovorno trebamo brinuti o našem aeorozagađenju, o mobilnosti, o budućim generacijama – izjavio je Mirsad Jusić, predsjednik BK Tuzla, idejni tvorac tuzlanske biciklijade.

Prije početka biciklijade posjetioci su mogli pogledati izložbu retro bicikala, a nakon biciklijade svi učesnici su bili sudionici nagrade igre koju su pomogli sponzori.

Biciklijadu su otvorili najmlađi učesnici koji su odvezli dionicu u dužini od dva kilometra, a onda je startala biciklijada na dionici od 14 kilometara. Radosna lica u ciljnoj ravnini govorila su da je biciklijada s pravom najmasovniji sportski događaj u Tuzli, Tuzlanskom kantonu, a vjerovatno i u cijeloj BiH. Biciklisti iz Tuzle godinama vape za biciklističkom stazom, a veliki broj njih ukazuje kako i nisu toliko sigurni na cesti.

Na cesti kao biciklisti nisu toliko sigurni zato što vozači drugih prevoznih sredstava nisu toliko savjesni. Za mene je ovo savršen događaj. I ovo je prilika da rekreativci izađu, učestvuju i pokažu gradu koliko nas ima. Čak i kada bi se biciklijada naplaćivala, ja bih učestvovala – kaže Bedrana Kaletović, učesnica biciklijade.

Iza Biciklističkog kluba Tuzla je još jedna uspješno organizovana biciklijada. Pripreme su trajale tri mjeseca, a učesnici su aplauzima u više navrata pozdravili trud i rad svih onih koji su bili dio uspješnog tima na čijem je čelu sportski entuzijasta i vizionar Mirsad Jusić.

Visoko.ba/federalna.ba/Onasa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.