NaslovnicaBiHTužiteljstvo ...

Tužiteljstvo KS-a izdat će naredbu za obdukciju preminule djevojčice

Preminula je dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun, koja je pala u komu nakon operacije u privatnoj poliklinici u Sarajevu. Ovu tužnu vijest je objavio njen otac.

Podsjećamo, roditelji su djevojčicu doveli na operativni zahvat očnoga kapka, koji je urađen u privatnoj stomatološkoj ordinaciji.

Nakon što je operacija krenula po zlu, djevojčica je hitno prebačena na Klinički centar, ali njeno srce nije izdržalo.

Iz Verlaba, jedinog laboratorija za verifikaciju opreme ordinacija u BiH, ranije je saopćeno kako niti ordinacija Rožajac/Bejtović niti ordinacija Halimić, u kojima je zahvat rađen, nisu zakonski verificirane. U ovim privatnim ordinacijama je izvršena inspekcija. Kako nam je potvrđeno iz Tužiteljstva Kantona Sarajevo, izdat će naredbu za obdukciju nakon čega će biti poznat točan uzrok smrti.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.