Tužili sina jer im nije podario unuče

97

Par u sjevernoindijskoj državi Uttarakhand tuži sina jedinca i njegovu suprugu jer im ni nakon šest godina braka nisu podarili unuče.

Sanjeev i Sadhana Prasad, 61 i 57, kažu da su svoju ušteđevinu potrošili na odgajanje sina, plaćajući njegovu obuku za pilota, kao i raskošno vjenčanje.

Traže odštetu u vrijednosti od gotovo 650.000 dolara ako se unuci ne rode u roku od godinu dana. Njihov sin i njegova supruga nisu imali komentar. Ova vrlo neobična tužba podnesena je zbog “mentalnog uznemiravanja”.

Gospodin Prasad je rekao da je svu svoju ušteđevinu potrošio na sina, poslavši ga 2006. u SAD na obuku za pilota po cijeni od 65.000 dolara. U Indiju se vratio 2007., ali je ostao bez posla i porodica ga je morala financijski izdržavati više od dvije godine, piše Times of India. Shrey Sagar, 35, na kraju je dobio posao pilota. Njegovi roditelji kažu da su 2016. dogovorili njegov brak sa Shubhangi Sinhom, koja sada ima 31 godinu, u nadi da će tokom penzije imati “unuka s kojim će se igrati”.

Roditelji kažu da su platili i svadbu u hotelu s pet zvjezdica, luksuzni automobil vrijedan 80.000 dolara i medeni mjesec u inozemstvu. “Moj sin je u braku šest godina, ali još uvijek ne planiraju imati dijete”, rekao je Prasad. “Kada bi barem imali unuka s kojim ćemo provoditi vrijeme, naša bi bol bila podnošljiva.”

Odvjetnik para, AK Srivastava, rekao je za The National da je par tražio novac “zbog psihičke okrutnosti”.

“San svakog roditelja je postati bakom i djedom. Godinama su to čekali“, rekao je advokat.

Zahtjev para, podnesen u Haridwaru, očekuje se na sudu 17. maja.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/BBC

Komentari

komentara