Tužilaštvo ZDK zatražilo zabranu rada za 18 osumnjičenih ispitivača za polaganje vozačkih ispita tokom istrage

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih lica, uputilo je Općinskom sudu u Tešnju prijedlog za izricanje mjera zabrane prema svim osumnjičenim licima i to sljedećih mjera: zabrana preduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti obavljanje poslova ispitivača u svojstvu članova ispitne Komisije za vozače motornih vozila Ze-Do kantona i mjeru zabrana sastajanja sa određenim osobama.

Podsjećamo, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona dana 11.05.2019. godine, uz podršku i asistenciju ovlaštenih službenih lica MUP-a ZDK, provelo je akciju lišenja slobode 18 lica po Naredbi o provođenju istrage ovog Tužilaštva zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

U okviru akcije na području Zenice, Visokog i Kaknja lišeno je slobode 18 lica na ispitnim mjestima u svojstvu članova ispitne komisije za vozače motornih vozila ZDK. U navedenoj akciji, zbog obimnosti preduzetih poslova, učestvovalo je sedam tužilaca, tri stručna savjetnika-saradnika tužioca kao i veći broj ovlaštenih službenih lica MUP-a ZDK što je sve imalo za posljedicu efikasno i kvalitetno obavljanje potrebnih istražnih radnji s ciljem prikupljanja potrebnih dokaza.

zenicablog.com