Tužilaštvo ZDK predložilo pritvor osumnjičenima za ubistvo žene u Topuzovom Polju

Zeničko Kantonalno tužilaštvo je, nakon ispitivanja Indire Husejinović i njenog supruga Hajre, uputilo Kantonalnom sudu u Zenici prijedlog da im se odredi jednomjesečni pritvor, zbog sumnje da se dovode u vezu sa ubistvom Medije Husejinović u Topuzovom Polju kod Visokog.

Osumnjičena Indira Husejinović sumnjiči se za krivična djela ubistvo, izazivanje opće opasnosti, laka tjelesna povreda i nedozvoljeno držanje oružja, dok se Hajro Husejinović sumnjiči za ubistvo i izazivanje opće opasnosti.

– Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zatim jer postoji bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto krivično djelo. Oni se sumnjiče za krivična djela za koja se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna. Pritvor je predložen i s obzirom na to da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je izvršeno u prijepodnevnim satima u naseljenom mjestu, te bi puštanje na slobodu osumnjičenih rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda sa porodicom oštećenih – navodi se u saopćenju.

Tragedija se dogodila u mjestu Topuzovo Polje kod Visokog. Jedna žena je ubijena, a tri osobe su ranjene nakon upotrebe vatrenog oružja.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Zenici.

Faktor.ba